Museum Elburg als trouwlocatie

Het prachtige voormalige Agnietenklooster biedt twee romantische plekken om een huwelijk te sluiten. Er trouwen al jarenlang  veel stellen in de Trouwzaal, bij Elburgers ook wel bekend als Oude Raadzaal.  In de tijd dat dit pand nog een klooster was, was dit de refter, de plek waar de Susteren samen aten. Sinds 2022 is het ook mogelijk om te trouwen in de Kloosterkapel. Beide ruimtes kunt u boeken via info@museumelburg.nl. Vergeet niet om tegelijkertijd bij de gemeente Elburg een aanvraag te doen voor een trouwambtenaar, anders hebt u wèl een hele mooie locatie maar kan er geen huwelijk worden gesloten...


Refter - Trouwzaal

Voor een huwelijksvoltrekking in de Refter (voormalige eetzaal van de nonnen) of Trouwzaal kunt u ongeveer 50 gasten uitnodigen. De ruimte is op de eerste verdieping maar er is een traplift. De entree is via de Zuiderwalstraat.


Kloosterkapel

De 15e eeuwse kapel van het oude Agnietenklooster is een unieke locatie voor uw ceremonie. Met de glas-in-lood ramen als decoratie en de unieke dubbelkapel is deze sfeer volmaakt voor uw huwelijk. Voor een huwelijk in de Kloosterkapel kunt u 40 gasten uitnodigen. De ruimte is gevestigd op de begane grond en de entree is aan de Jufferenstraat.

De beide locaties zijn iedere 1e zaterdag van de maand te bezichtigen.  U kunt zich vrijblijvend melden bij de balie van Museum/VVV Elburg aan de Jufferenstraat 8 in Elburg.  Er zijn opties bespreekbaar voor het uitbreiden naar een receptie in ons museumcafé of de Kloostertuin.

 

De kosten voor het huren van de Kloosterkapel en de Trouwzaal voor het voltrekken van het burgerlijk huwelijk zijn 375 euro (zaterdags 450 euro). Dit is exclusief de kosten die de gemeente in rekening brengt voor een Trouwambtenaar.  Voor een reservering bij ons mailt u naar info@museumelburg.nl.

 

Vergeet niet om de aanvraag voor uw huwelijk of partnerschapsregistratie door te geven aan de gemeente Elburg zodat u verzekerd bent van een trouwambtenaar.  


Bruidsfotografie

Regelmatig wil een bruidspaar de momenten op hun mooiste dag in hun leven laten vastleggen.  Wij bieden een prachtige binnenlocatie voor bruidsfotografie.  Diverse ruimtes van Museum Elburg zijn hiervoor geschikt.  Foto's van onze ruimtes kunt u hier zien. 

Bruidsfotografie voor 45 minuten kost 50 euro. Voor 90 minuten zal dit 100 euro zijn.  Bij last-minute boekingen op de dag zelf zijn de kosten 75 euro.  Fotografie voor meerdere personen is de vraagprijs in overleg.

Contact hierover kan via info@museumelburg.nl.