Met je klas naar Museum Elburg!

Voor het onderwijs hebben wij diverse mooie programma's ontwikkeld. Als u geïnteresseerd bent in een programma kunt u zich aanmelden door middel van een e-mail te sturen naar info@museumelburg.nl met de datum waarop jullie het project willen gaan doen. Vervolgens kijken wij of wij deze datum kunnen bevestigen en spreken we de details met jullie door.

 

Hieronder vind u onze programma's. Wilt u naast de informatie op onze site meer weten, mail uw vraag naar info@museumelburg.nl, dan helpen we u graag verder.


Kunst in de klas

Een te gekke manier om over kunst te leren en om met kunst bezig te zijn.
Het programma is voor de hele basisschool toegankelijk. Om goed aan te kunnen sluiten bij alle leerjaren hebben we het programma opgedeeld in onder-, midden-, en bovenbouw. Voor elke bouw is er achtergrond informatie beschikbaar. U kunt dus het programma afnemen per klas maar ook als project voor de hele school. 
Wilt u meer weten over dit programma, klik dan hier.

 

 

 

Hansje in de klas
Hansje is een echte scheepsmuis. Hij gaat op heel veel "Hanze" avonturen en jullie mogen mee! Hansje komt eerst bij jullie in de klas logeren en dan worden jullie uitgenodigd bij ons in het museum waar jullie een spannende speurtocht mogen doen met Hansje in de hoofdrol. Dit programma is met name gericht op
groep 1 en 2 en aan het begin van leerjaar 3.Wilt u meer informatie over dit programma, klik dan hier.

 

Glas in lood 

In Museum Elburg zijn diverse glas in loodramen te vinden. Naast de historie en het verhaal is het ook een heel bijzonder proces hoe deze ramen tot stand komen. Glas in lood ramen kunnen ook een verhaal vertellen. Dit project kunt per klas afnemen, waarbij we het aanpassen naar het leerjaar waarmee u dit project wilt gaan      doen, maar het is ook mogelijk om het als project met de hele school te doen. Wilt u meer informatie over dit  programma, klik dan hier.

 

Musa de Museumman
Musa is al heel oud en woont zo lang hij leeft al in het museum. Hij weet alles van verzamelen en tentoonstellen. Musa komt bij jullie op bezoek in de klas. Hij neemt een koffertje mee met allemaal oude spulletjes. Hij gaat jullie vertellen wat het museum doet, wat er in een museum te vinden is en waarom we dit doen. Daarna komen jullie op bezoek bij Musa in Museum Elburg, waar jullie een rondleiding krijgen van Musa zelf! Wilt u meer weten over dit programma, klik dan hier.

 

Leef het Kloosterleven
Museum Elburg is gevestigd in het voormalige Agnietenklooster . In dit klooster leefden en werkten van 1425 tot 1580 nonnen volgende de derde orde van Franciscus. Het gebouw heeft een unieke dubbelkapel waar de nonnen de mis hielden en ook de gewone burgers welkom waren. Een uniek verhaal dat we graag willen delen door middel van een mooie leskist met lesbrief. Hierin zit onder andere het verhaal van Alide die op haar 9e naar het klooster gaat. Ook zijn er wat creatieve opdrachten die jullie in de klas kunnen doen. Als jullie het museum bezoeken beleven we een klein beetje het kloosterleven met jullie, zo gaan we allemaal in pij, krijgen we                                     Gregoriaanse zangles, schrijven we met ganzenveren en rollen we kaarsen van bijenwas. Wanneer we van de
                             ene naar de andere workshop lopen vertellen onze gidsen over de ruimtes waar we zijn, wat de zusters hier
                             deden en hoe ze leefden. 

                             Wilt u meer weten over dit programma, klik dan hier.

 

Kobus Kapitein
Kobus is een oude zeerot. Hij heeft zijn hele leven gevaren op alle woeste zeeën. In de tijd dat hij de wereld rondging op zijn houten schip verzamelde hij allerlei mooie dingen die hij tegenkwam. Toen kwam hij bij Museum Elburg terecht en heeft daar geleerd wat hij moet doen met zijn mooie spulletjes. Kobus kan van alles vertellen over verzamelen, verzamelingen en hoe je dit kan tentoonstellen, zélfs hoe je een klein                                           museumpje kan maken. Kobus komt bij jullie in de klas om een klein beetje van zijn verzameling te laten                                       zien, daarna mogen jullie bij Kobus in het museum komen. Hij geeft jullie een rondleiding om te ontdekken
                                wat een museum nu precies is en wat we hier doen. Misschien is het leuk om met alles wat je leert een
                                tentoonstelling in de klas te maken? 
Wilt u meer weten over dit programma, klik dan hier.

 

Stadwandeling met gids
Ontdek Elburg door het horen van mooie verhalen. Onze gidsen laten de meest mooie plekken zien en wijzen je op de dingen die je eerder nog niet had gezien. 
De prijs van de stadswandeling met gids is € 4,50 per kind (begeleiders gratis) en € 9,00 reserveringskosten. Wilt u meer weten over dit programma, klik dan hier.

 

Kosten

De projecten, stadswandeling uitgezonderd, kosten € 75,- voor een schoolgroep tot 21 leerlingen, dit is inclusief de toegang tot het museum en gebruik van het materiaal. Boven de 21 leerlingen vragen wij een bedrag van € 3,50 per leerling.
Komt u met meer groepen, dan is het prijs op aanvraag. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar info@museumelburg.nl

 

Voor inlichtingen kunt u bellen met Museum Elburg, bereikbaar onder telefoonnummer 0525-681341. Wilt u een activiteit boeken raden wij aan tijdig contact op te nemen met de afdeling educatie door een e-mail te sturen naar info@museumelburg.nl