Activiteiten voor kinderen


Palmpasen stok versieren

Op 23 maart is ons kunstenklooster weer geopend: Palmpasen stokken versieren! Als we de stok hebben versierd, dan lopen we samen in optocht om iedereen te laten zien hoe mooi ze zijn geworden!
 
Deze activiteit is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en kost €5,00 per persoon. Deze prijs is inclusief broodhaantje, snoepjes en knutselmateriaal. We vragen een borg van €5,00 voor de stok, deze krijgt u terug bij inlevering van de stok.
Geef je op door een email te sturen naar info@museumelburg.nl
 

Fotopuzzeltocht

Met de fotopuzzeltocht loop je door de stad Elburg. Onderweg kom je langs allerlei mooie plekjes en panden. Op de foto’s zie je belangrijke gebouwen en krijg je hier vragen over.

De prijs van de fotopuzzeltocht is € 1,25. Voor scholen vragen we per puzzeltocht € 1,00.

Escape-route in Museum Elburg


Speel met het hele gezin de spannende escape route bij Museum Elburg: 

Red Het Verloren Verhaal van Gelderland


Met het spelen van deze erfgoedgame voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt door het kraken van codes en het oplossen van puzzels. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen, breng dan snel een bezoek aan Museum Elburg!

Het Verloren Verhaal van Gelderland

Het Verloren Verhaal van Gelderland is een route die je in verschillende musea kunt spelen. Bij het spelen van dit spel red je de collectie van het museum. Dit doe je door met je team puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen, maar ook door het zoeken van topstukken in de collectie. De route staat garant voor een uitdagende zoektocht in en rond het museum. Spelenderwijs ga je op een uitdagende en leuke manier aan de slag met de Gelderse geschiedenis en de collectie van het museum.

Meedoen?

De escape route duurt ongeveer anderhalf uur en is geschikt voor twee tot vijf deelnemers vanaf acht jaar en ouder. Er wordt geadviseerd om tenminste één volwassene onderdeel van de groep te laten zijn. Door de krachten van ouders en kinderen te bundelen, heb je de meeste kans om alle puzzels op te lossen. Voor het oplossen van de puzzels is een smartphone met QR-scanner noodzakelijk. De prijs van de escape route bedraagt €20,- per team/gezin. Voor meer informatie of inschrijven stuur een e-mail naar info@museumelburg.nl