Rondleidingen | zaalverhuur | arrangementen | schoolprogramma’s | workshops | verjaardagsfeestje***Let op! Helaas is het museum niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers***

 

Er zijn talloze ontspanningsmogelijkheden in het prachtige vestingstadje

Elburg.  Voor groepen vanaf 10 personen verzorgt Museum Elburg een activiteit op maat.  Museum Elburg is een bijzondere plek.  Niet alleen vanwege de huisvesting in het middeleeuwse Agnietenklooster, maar ook door de boeiende tentoonstellingen en intrigerende collectie.  Museum Elburg is een plek voor inspanning en ontspanning. Het bruist van historie en kunst!

 

Rondleidingen

Museum Elburg beschikt over een groep professionele gidsen die u graag rondleiden door het voormalige Agnietenklooster en de historische stad. 

U kunt de Vischpoort, de kazematten, de kerktoren en het oude muurhuisje tijdens een gezellige en informatieve stadswandeling bezoeken. 

Het programma wordt desgewenst aangepast voor kinderen, schoolgroepen en volwassenen of aan een bepaald thema.  De rondleiding varieert -naar eigen keuze- van 1 uur tot 2 uur, met de mogelijkheid om een consumptie te nuttigen in het Museumcafé van het klooster.  De minimale groepsgrootte is 10 personen.

 

Uw arrangement tussen de kloostermuren

Zoekt u een bijzondere locatie voor uw bedrijfspresentatie of vergadering, dan bent u bij Museum Elburg aan het juiste adres.  De unieke ambiance van het 15e eeuwse pand en de prachtige collectie, maken het museum tot een uitgelezen locatie voor een ontvangst van uw gasten.  Neem bijvoorbeeld de sfeervolle oude raadszaal. Het museum beschikt ook over enkele kleinere ruimten. 

De voormalige burgermeesterskamer bijvoorbeeld dat nu de Elburgzaal word genoemd, is ideaal voor vergaderingen en bijeenkomsten in kleinere kring. Groepen vanaf 10 personen kunnen een rondleiding combineren met een consumptie in het Museumcafé van het museum.

 

Schoolprogramma’s

Alle educatieve programma’s die het museum aanbiedt, sluiten aan bij de kerndoelen van het basis- en voortgezet onderwijs.  De enthousiaste educatiemedewerkers van het museum – die deels zelf uit het onderwijs afkomstig zijn - verzorgen rondleidingen door het museum, museumlessen en wandelingen door de stad.  Of een combinatie van deze drie om zoveel mogelijk afwisseling aan te bieden. Het niveau van de rondleiding wordt afgestemd op de doelgroep.  Daarbij kunnen we ook rekening houden met de lesmethode van de groep.  Het maximum aantal leerlingen in één groep is ca. vijftien.  Grote klassen delen we op in kleinere groepen.  De openingstijden voor schoolgroepen kunnen worden aangepast aan de lestijden.  Op aanvraag willen we het museum ook op maandag openstellen.

 

Gids (schoolgroep) € 20 - Gids (volwassenen) € 30, -

 

Workshops

Het museum organiseert geregeld workshops.  Deze sluiten aan bij de vaste museum collectie of actuele tentoonstellingen.  Ook kunnen wij voor uw groep een workshop op maat verzorgen.

 

Verjaardag

Zoek de schat! (kinderfeestje)

In Elburg ligt een schat verborgen.  In de stad zijn allemaal sporen te vinden die leiden naar de schat.  Ga met de archeoloog op stap en volg zijn aanwijzingen op. Op het eind vind je met hulp van de archeoloog de schat! Kosten 6 euro per kind, inclusief drinken met wat lekkers.  Het programma is voor kinderen vanaf acht jaar, maximale deelname ongeveer 12 kinderen.

 

Voor kosten, boekingen of vragen kunt u contact opnemen met: Museum Elburg

telefoon: 0525-68 13 41 of info@museumelburg.nl.

Tijdig reserveren is zeker aan te bevelen.  Na verwerking van uw aanvraag ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging.

 

 


Brenda Roos Fotografie