· 

Zomerconcerten 1, 8, 15, augustus Susterenkoor ”St.- Agnes” zingt in de kapel

Susters van Susterenkoor "St Agnes", gekleed in habijten, zingen een aantal liederen die passen bij de sfeer van de kapel, de tijd van het seizoen, de zomer. Ook worden er een paar latijnse liederen gezongen.

 

In de middeleeuwen woonden en werkten de susters in het Agnietenklooster. In de kapel is rust en stilte. Op bepaalde tijden zongen de susters in de kapel. Net als in die tijd laat  het susterenkoor “St.-Agnes” o.l.v. dirigent Grietje Roozeboom weer liederen klinken in de kapel. Zelf kunt u/jij  ervaren hoe het is om te zingen in de prachtige kloosterkapel. Samen met het Susterenkoor worden een paar liederen gezongen.

 

Het susterenkoor “St. Agnes” werd opgericht in 2012  en is vernoemd naar St. Agnes, een dertienjarige vroegchristelijke martelaar, die later de patronesse is geworden van het Elburgse Agnietenklooster.

 

Beleef het mee en kom luisteren 1, 8, 15 augustus.

De concerten  beginnen om 15.00 uur en duren een half uur.

 

Vrije toegang in de kapel.

 

Hartelijk welkom namens de susters.

Reactie schrijven

Commentaren: 0