(Instap-) Rondleidingen bij expositie Marc Chagall

Tot september is in Museum Elburg een expositie te zien van werken van Marc Chagall. Er wordt grafisch werk van Marc Chagall getoond waaruit zijn grote verbintenis met het leven van Mozes blijkt. De originele litho’s, etsen en houtsnede komen uit de Collectie Wuyt. Er worden voor groepen op afspraak rondleidingen gegeven.

Bent u niet met een groep en wilt u toch graag een rondleiding onder leiding van een deskundige gids, dan kan dit op de volgende dagen: 20 mei, 3 en 10 juni, 8 en 22 juli.

Aanvang rondleiding 13.30 uur. Prijs per persoon 4 euro. Minimale groepsgrootte 4 personen.

In de expositie ziet u hoe Chagall zijn eigen leven vergelijkt met dat van de Bijbelse Mozes. De expositie omvat o.a. de complete Hadassah-serie, een aantal grote affiches, de beroemde Mozes-lithoserie uit 1956, twee Mozes-etsen uit de Vollard-Bijbelserie, een aantal andere Mozes-werken en een aantal hier aan gelieerde portretten en litho’s.

Commentaar schrijven