Elburgers in Concert

08 10 16

“Een muzikale reis door de Gemeente Elburg”

 

De Gemeente Elburg wil meer werk maken van cultuur; cultuureducatie en cultuurparticipatie. Samen met regiogemeenten  wordt op dit moment samengewerkt aan het programma ‘De Noord-Veluwe in de Schijnwerpers’. Onderdeel van dit programma is om erfgoed en cultuur in de ‘donkere maanden van het jaar’ in de schijnwerpers te zetten. Dit kan o.a. in de vorm van (nieuwe)  evenementen in de donkere periode.

 

Vanuit het programma worden dit jaar 2 nieuwe evenementen opgepakt. De Kunst van ’t Harde! op 29 oktober en Elburgers in Concert! op 8 oktober 2016. Elburgers in Concert; muziek door en voor inwoners van de gemeente Elburg. Dit jaar starten we ‘voorzichtig’ met muziekverenigingen, koren en muziekschool De Spelerij. Overdags kunnen de verenigingen zich op een ándere locatie dan gebruikelijk presenteren, mensen enthousiasmeren voor hun vereniging etc. ’s Avonds willen we een gezellige afsluitende muziekavond organiseren bij MFC op ’t Harde!

 

Een onderdeel van Elburgers in Concert is het Susterenkoor van Museum Elburg. Susteren verlaten nooit het klooster dus ook deze dag niet. Zij zullen hun stemmen laten klinken in de bijzondere kloosterkapel aan de Jufferenstraat om 14.00 uur en om 15.00 uur. Het programma zal per ronde 20 minuten ingevuld gaan worden op een interactieve manier.

 

Een overzicht van de andere deelnemende verenigingen, locaties middagprogramma en aanvangstijden volgen z.s.m. op www.ungevenementen.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0