Taxatiedag - Zaterdag 5 september

Op zaterdag 5 september kunt u uw bijbels en andere boeken laten taxeren door de heer Arie Molendijk van Antiquariaat Molendijk. De taxaties vinden plaats tussen 11.00 uur en 16.00 uur en u betaalt hiervoor € 5, ongeacht het aantal boeken dat u laat taxeren!


Sinds 1997 is Molendijk boeken antiquariaat/veilingen en taxaties een begrip geworden. Na de vele goedlopende veilingen van oude en zeldzame boeken zijn wij overgegaan tot voornamelijk het organiseren van taxatiedagen in binnen- en buitenland. Oude en antieke boeken worden alleen getaxeerd op veilingwaarde dus niet op een verkoopwaarde in een antiquariaat. Bij het taxeren komt veel kijken. Is het boek compleet, de band of omslag origineel, boekblok wel of niet afgesneden, wel of niet goed gerestaureerd etc. De medewerkers van dit

antiquariaat hebben meer dan 1500 keer getaxeerd zelfs in Canada en de VS! Zij taxeren voornamelijk oude boekwerken vanaf de boekdrukkunst, handschriften en documenten. Ook de wat modernere antiquarische boeken zijn welkom op een taxatiedag. Verder helpen zij u graag waar u uw boeken het best kunt laten veilen, of kopen zij zelf in bij belangstelling. Restauratie van antieke boeken is bij hen ook mogelijk. Een taxatie voor de verzekering is vanaf 75 euro. Taxeren aan huis komt heel wat duurder uit dan op een onzer taxatiedagen waar

zij dus slechts 5 euro vragen ongeacht het aantal boeken.