Gemaakt en Gelderland

Erfgoedfestival - 12 06 2015 | 20 09 2015 in heel Gelderland

In de zomer van 2015 komt de Gelderse maakindustrie in al zijn facetten in de schijnwerpers te staan. Dan vindt het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland plaats, met een publieksgericht programma vol boeiende activiteiten.

Het festival bestaat onder meer uit tentoonstellingen, open dagen, muziek, film, theater, wandel- en fietsroutes, lezingen en debatten. Het programma is gericht op een breed publiek: ouders en kinderen, toeristen uit binnen- en

buitenland, maar ook (oud)werknemers van Gelderse bedrijven.

 

De provincie Gelderland kent een rijke geschiedenis op het gebied van ambacht en industrie. Eeuwenlang heeft de Gelderse bedrijvigheid zich ontwikkeld volgens regionale patronen met regionale karakteristieken: van de

papierscheppers op de Veluwe tot de steenfabrieken langs de grote rivieren, van de stoelenmatters in Culemborg tot de ijzerovens in de Oude-IJsselstreek. Ook vandaag de dag is er in de provincie nog allerlei streekeigen industrie te vinden, vaak met een bijzonder en innovatief karakter. En vaak onbekend bij het grote publiek. Gemaakt in Gelderland laat het publiek op laagdrempelige wijze kennismaken met de geschiedenis en de actualiteit van de Gelderse maakindustrie.

 

Programma Elburg:


Gemaakt in Elburg

Op donderdag 23 juli staat Elburg de gehele dag in het teken van

de titelvariant “Gemaakt in Elburg”. De gezamenlijke musea en de Elburgse

maakindustrie pakken op die dag groot uit in het hart van Elburg. Daarnaast zijn

alle musea in de stad te bezoeken en zal er van alles te beleven zijn. Lees verder-->

 

Hoe maak je het: een boek
Zaterdag 4 juli t/m vrijdag 11 september
Terwijl je ouders de tentoonstelling "Het boek der boeken" bekijken, maak jij je eigen boek. Vroeger, voor de boekdrukkunst werd uitgevonden, werden boeken in kloosters gemaakt. Museum Elburg was vroeger ook een klooster. Wij laten je zien wat er ... lees verder

 

Elburgse kunstenaars tonen hun werk

Dinsdag 14 juli t/m zaterdag 15 augustus

Deze zomer is een bezoek aan de Vischpoort en de Kazemat in Elburg nog specialer dan anders. In de Vischpoort en de Kazemat, die beiden bij Museum Elburg horen, is werk te zien van lokale kunstenaars uit verschillende disciplines. Via een kort fil... lees verder

Reactie schrijven

Commentaren: 0