Musa de Museumman


In Museum Elburg zijn elk jaar, naast de vaste opstelling, wisselende (kunst)- tentoonstellingen te zien met uiteenlopende onderwerpen. Bij voorbeeld een poppenverzameling, schilderijen van een bekende kunstenaar of een beeldententoonstelling over dieren. 


Het programma Musa de Museumman gaat over verzamelen. In het museum worden allerlei voorwerpen bewaard en verzameld. Het doel van dit lespakket is leerlingen bekend te maken met het begrip 'museum' en de leerlingen bewust ter maken dat er in een museum verzamelingen bewaard worden. Vragen zoals 'Wat is een museum? 'Wat is verzameling?' en 'Heb je zelf een verzameling komen hierbij aan de orde. Na aanleiding van dit project kan de klas op school zelf ook een kleine tentoonstelling maken.

 

Musa komt eerst bij jullie in de klas. Hij neemt zijn koffertje mee en hij vertelt hier de mooiste verhalen over. Dan komen jullie bij ons in het museum, vaak is dat een week later. Musa ontvangt jullie en neemt jullie mee op ontdekkingstocht door het museum en laat zien waar jullie het in de klas al een beetje over gehad hebben.

 

Met dit programma richten wij ons op groep 4, maar als het u iets lijkt voor een ander leerjaar kunnen wij dit eenvoudig aanpassen.

Willen jullie dit samen met jullie leerlingen gaan ontdekken, stuur dan een mailtje naar info@museumelburg.nl

 

De kosten zijn:

 

€ 75,- voor een schoolgroep tot 21 leerlingen. 

 

Dit is inclusief de toegang tot het museum en gebruik van het materiaal.

 

Boven de 21 leerlingen vragen wij een bedrag van € 3,50 per leerling.