Kunst in de klas


Het programma kunst in de klas, heeft als doel op een leuke, toegankelijke manier met kunst bezig te zijn. Dit programma is gemaakt voor de hele basisschool. Het is per leerjaar af te nemen, maar ook voor alle groepen van de school tegelijk. Het is dan ook heel mooi als je als school dit samen afsluit met een tentoonstelling op school óf in het museum.

 

Om goed aan te sluiten bij de leerlingen hebben we het programma verdeeld in onder-, midden- en bovenbouw. Als jullie dit programma afnemen ontvangen jullie een leskist in de klas. Hierin zit achtergrond informatie, creatieve opdrachten en uitbreidingsmogelijkheden. Vervolgens komen jullie bij ons in het museum. Jullie krijgen een rondleiding en onze gidsen vertellen jullie over de kunst in het museum. Dan gaan jullie zelf aan de slag! De onderbouw gaat het hebben over Van Gogh, de middenbouw heeft het over wat is kunst en worden uitgedaagd zelf iets te maken en de bovenbouw gaat hier aan de gang met de kunstvorm streetart. 

 

Echt een programma om lekker aan de slag te gaan! Willen jullie dit programma boeken, stuur dan een mailtje naar info@museumelburg.nl