· 

Speel met het hele gezin de spannende escaperoute

Red Het Verloren Verhaal van Gelderland

 

Vanaf 2020 kun je in Museum Elburg, het oude klooster, een spannende escaperoute spelen. Met het spelen van deze erfgoedgame voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt door het kraken van codes en het oplossen van puzzels. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen, breng dan snel een bezoek aan Museum Elburg!

 

Het Verloren Verhaal van Gelderland

Het Verloren Verhaal van Gelderland is een route die je in verschillende musea kunt spelen. Bij het spelen van dit spel red je de collectie van het museum. Dit doe je door met gezinsleden puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen, maar ook door het zoeken van topstukken in de collectie. De route staat garant voor een uitdagende zoektocht in en rond het museum. Spelenderwijs ga je op een uitdagende en leuke manier aan de slag met de Gelderse geschiedenis en de collectie van het museum. 

 

Spelen jullie ook mee?!

De escape route duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en is geschikt voor twee tot zes deelnemers vanaf tien jaar en ouder. Het is verstandig om het spel tenminste met één volwassene te spelen. Door de krachten van ouders en kinderen te bundelen, heb je de meeste kans om alle puzzels op te lossen. Voor het oplossen van de puzzels is een smartphone met QR-scanner noodzakelijk. De prijs van de escape route bedraagt € 20,- per team/gezin bovenop de entreeprijs, t/m 12 jaar is entree gratis. 

Ook leuk om te spelen met een grote groep en deze te splitsen. Zo strijd je tegen elkaar tijdens een teamuitje of familiefeestje.

 

In de volgende musea zijn onder de noemer 'Het Verloren Verhaal van Gelderland' meerdere escaperoutes te spelen: Museum Kasteel Wijchen, Kasteel Huis Bergh, Museum Smedekinck, Kasteel Doorwerth en het Elisabeth Weeshuis Museum. Het Verloren Verhaal van Gelderland is onderdeel van het project Verhaal van Gelderland (verhaalvangelderland.nl) en is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Reactie schrijven

Commentaren: 0