Bijzonder passieconcert - het Geistliches Consort

Wij zijn het Geistliches Consort, een jong muzikaal ensemble bestaande uit een sopraan, een bas, een trombonist en een kistorganist.

 

De afgelopen jaren hebben we ontdekt wat een geweldige muziek de geschiedenis ons heeft gebracht. Ook vóór Bach en Mozart blijkt er een schat aan prachtige en hele pure muziek te zijn geschreven. Vergeten pareltjes! Juist in de 21e eeuw heeft deze muziek heel veel zeggingskracht.

Als musici brengen we in deze stukken niet zomaar muziek ten gehore. We zijn namelijk constant in interactie: we maken statements, vallen elkaar in de rede, beamen elkaar, overtuigen, juichen, smeken, bidden, roepen, komen tot elkaar en tot God.

 

Speciaal voor de tijd richting Pasen hebben we een prachtige selectie van stukken gemaakt die we op 18 april ten gehore zullen brengen. Daarvoor hebben we in Elburg een bijzondere kapel gevonden. We willen u/jullie van harte uitnodigen om meegenomen te worden in deze indrukwekkende en betekenisvolle muziek.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0