· 

Margreet de Vries - Keramiek in de Kloostertuin 09 05 2018 | 20 10 2018

Een versteende momentopname van een beweging of weergave van opeenvolgende momenten van een beweging; vol vaart en dynamiek!

 

In het blauwgekleurde buitenwerk dat in de Kloostertuin van het Museum in Elburg te zien is, spelen water en de beweging van water een grote rol. Herinneringen van vele zomervakanties in Friesland aan en op het water. Vaak bestaat het werk uit meerdere delen: de ruimte tussen de delen zijn net zo belangrijk als de delen zelf. ‘Ode aan het water’ kan naar eigen idee op diverse manieren neergelegd en eventueel nog uitgebreid worden. Het werk van Margreet de Vries kenmerkt zich door het zoeken naar ‘contrasten’: contrast in vorm of in huid, contrast tussen rust en dynamiek. Daarnaast loopt al jaren ‘beweging’ als een rode draad  door haar keramische werk. Deze fascinatie voor beweging wordt weergegeven in grove steengoed klei, maar ook in dunne witte porseleinklei. 

 

Margreet de Vries (Rotterdam 1954) studeerde aan Academie Minerva te Groningen van 1971-1977 en volgde diverse workshops, o.a.in Het Keramisch Werkcentrum in Heusden en was gaststudent aan de Beezalel Academy of Art in Jeruzalem. Exposities vanaf 1981 in diverse galeries. Werk in stock in diverse galeries. Keramiekdocent bij het Kunstenhuis in Zeist en Bilthoven.

 

Voor meer informatie over Margreet en haar werk zie: www.margreetdevrieskeramiek.nl en www.margreetdevries.kunstinzicht.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0