Harpconcert Regina Ederveen | Donderdag 3 mei

Op donderdag 3 mei geeft de bekende harpiste Regina Ederveen een exclusief harpconcert inde sfeervolle kapel van Museum Elburg. Het programma van een uur bestaat uit hoogtepunten uit de harpsolomuziek, van klassiek tot modern.

 

Regina bespeelt haar gouden pedaalharp uit 1911 en licht de stukken toe met korte anekdotes. Daarbij laat ze ook enkele stukken horen op haar unieke Érard pedaalharp uit 1819 die ze onlangs heeft aangeschaft en die een mooie doorleefde klank heeft. Hiermee wordt ook de 199-ste verjaardag van deze harp gevierd!

 

Speciaal vooraf aan dit concert kan het museum met korting bezocht worden. De normale toegangsprijs van € 6,- wordt deze dag gereduceerd naar € 4,-.De aanvang van het concert zal om 15.30 uur zijn. Toegang € 9,50 (t/m 12 jr. € 7,50) incl. koffie vooraf vanaf 15.00 uur. Kaarten zijn te koop bij Museum/VVV Elburg, Jufferenstraat 8, Elburg, 0525-681341.

 

Harpiste Regina Ederveen studeerde voor harpiste aan het Conservatorium van Utrecht. Zij trad op in Carnegie Hall in New York. Van Regina zijn meerdere Cd's gemaakt, o.a. met fluit, orgel, piano en ook solo. Regina treedt veel op met de harp en geeft ook les aan leerlingen uit de wijde omtrek van Elburg.De Kapel van het Museum staat bekend om zijn prachtige akoestiek en wordt daarom veel gebruikt voor concerten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0