Beleef het klooster | Terug naar de middeleeuwen

Zaterdag 14 april wordt Museum Elburg voor één dag weer een middeleeuws klooster. Kom en beleef het mee met diverse activiteiten voor jong en oud.

 

Wist je dat Museum Elburg vroeger een echt nonnenklooster is geweest? En wist je dat de nonnen toen schreven met echte ganzenveren en zelf kaarsen maakten van bijenwas? Nee, wist je dat niet… Geeft helemaal niets, want nu krijg je de kans het te leren. Op een kloosterdag verandert Museum Elburg voor één dag weer in een middeleeuws klooster waar jij je kunt verkleden in een habijt net als een non of een monnik.

 

Overal in het oude klooster kom je die dag nonnen tegen die oude ambachten beoefenen. Maar jij kunt ze helpen hiermee. Maak bijvoorbeeld je eigen glas in lood raam, schrijf je naam met een ganzenveer en bak kloostermoppen. In deze tijden van griep, verkoudheid en hoestbuien weten de Susters wel raad. Ze hebben zelf een heerlijk recept voor hoestdrank die jij met hen kan maken!

 

Er worden kinderactiviteiten aangeboden voor de leeftijd 4 tot en met 12 jaar en deze activiteiten vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur. Kinderen betalen € 5,00 om deel te kunnen nemen aan alle activiteiten, (groot)ouders betalen € 1,00 om hun (klein)kinderen te begeleiden of zelf het Museum te bezoeken. 

 

De volgende en laatste kloosterdag van het jaar zal plaatsvinden op zaterdag 27 oktober. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0