Donderdag 1 maart - Museum Elburg Lezing door Emiel Hakkenes over zijn boek “Polderkoorts”

In dit boek werpt de schrijver een nieuw licht op de geschiedenis van de Zuiderzeewerken, die honderd jaar geleden, op 14 juni 1918, begon met de ondertekening van de Zuiderzeewet.

 

Emiel Hakkenes groeide op in het Drentse plattelandsdorp Gieten. Hij studeerde Engels, communicatiewetenschappen en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2004 werkt hij in diverse functies voor dagblad Trouw. Hij schreef en schrijft over cultuur, geschiedenis, religie, filosofie, duurzaamheid en natuur.

Hij publiceerde diverse boeken, waaronder ‘God van de gewone mensen’ (2013) en nu dan ‘Polderkoorts’ (2017). Hij werkt nu aan een boek over de geschiedenis van de gaswinning in Nederland.

 

Mede aanleiding voor deze lezing is de boeiende expositie “Poldergeest”, die vanaf 3 maart 2018 in Museum Elburg te zien is.

 

Exposanten zijn:

Inge Hoefnagel, Pim van Halem en Mia van der Burg, die alle drie langdurige als artist in residence gewerkt hebben op een boerderij nabij het dorp Rutten in de Noordoostpolder, Jeanne Rombouts, die opgegroeid is in Oostelijk Flevoland, en Pat van Boeckel, werkend en wonend aan de rand van de Noordoostpolder.

 

Met POLDERGEEST willen de exposanten een beeld geven van de ruimte en de vlakheid van de nieuwe polders, die meer diepte en geschiedenis hebben dan je zou vermoeden.

 

Plaats van de lezing: Museum Elburg, ingang Zuiderwalstraat

Aanvang: 20.00 uur

Datum: donderdag 1 maart 2018

Vrij entrée, een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

ALLE PLAATSEN ZIJN GERESERVEERD, ER ZIJN GEEN PLAATSEN MEER BESCHIKBAAR!

 

Vanwege de verwachtte grote belangstelling, kunnen toegangsbewijzen worden gereserveerd bij Museum Elburg aan de balie, of via info@museumelburg.nl. Wees er op tijd bij want vol = vol.

 

Voorafgaand aan de lezing kunnen bezoekers van de lezing tussen 19.00 uur en 19.50 uur een voorbezichtiging van de expositie krijgen. In de pauze en na afloop bestaat de mogelijkheid het boek te kopen en door de schrijver te laten signeren.

 

Gezamenlijke organisatie van: Museum Elburg, Culturele Stichting

Elburg, Oudheidkundige vereniging Arent Thoe Boecop, Elburger Boekhandel en de Bibliotheek Noord Veluwe.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Gerhard Achter de Molen. (zondag, 18 februari 2018 20:15)

    Ik wil graag een kaartje voor de lezing op 1 maart van Emiel Hakkenes bestellen. Waar moet ik dit doen op deze side? Vriendelijke groet. Gerhard