· 

Koperwaren | Objecten en sieraden van Karin Marseille | 26 09 2017 | 24 02 2018

Van 23 september 2017 tot en met 24 februari 2018 exposeert Karin Marseille  in Museum Elburg. Karins achtergrond is textielkunstenares, door te experimenteren met technieken en materialen  heeft zij een heel eigen stijl ontwikkeld. Karin Marseille breit met koperdraad en verenstaal en maakt zo prachtige objecten en sieraden. Veel van haar werk heeft de cirkel als grondvorm, door de bijzondere techniek vervormen deze cirkels tot prachtige vrije vormen. Karins werk bevindt zich op het raakvlak van kunst en toegepaste kunst, bedoeld om te dragen,  als vrij object of als vrij object dat ook gedragen kan worden.  De transparante structuur en de lichtheid van het materiaal maken dat de objecten bewegen op de thermiek in de expositieruimte. Dit werpt steeds nieuwe schaduwen op de wanden en geeft de kunst zo nog een extra dimensie.

De Israëlische fotografe Sigel Eschkol maakte prachtige foto’s van modellen met de sieraden en draagbare objecten van Karin Marseille. Door te werken met grote contrasten tussen licht en donker weet zij foto’s te creëren die doen denken aan de portretten van  Johannes Vermeer. De foto’s, sieraden en objecten zijn ook te koop.


Reactie schrijven

Commentaren: 0