Koor " Ensemble Sonus Vita" en blokfluit in de Kloosterkapel Elburg

zaterdag 4 maart 2017, 16:00 tot 17:00


 

Koor " Ensemble Sonus Vita " en Anne-Marije de Haas blokfluit in de Kloosterkapel Elburg

 

In de Kloosterkapel van Museum Elburg is dit seizoen weer een concertserie rondom het Strubbe-orgel. Hiervoor zijn musici uitgenodigd die samen gaan musiceren. Zij staan garant voor een geweldige middag muziek in een sfeervolle ruimte. De concerten zijn op zaterdagmiddag om 16.00 uur!

 

Het vijde concert in de serie is zaterdagmiddag 4 maart 2017. 

Het thema van het programma is: psalm 23 'C'est mon berger' (De Heer is mijn herder). Het concert is een ontmoeting tussen de Nederlandse componist Jan Pietersz. Sweelinck (1562 - 1621) en de Duitse componist Heinrich Schütz (1585 - 1672).

Het programma 'beweegt' zich in zang en instrumentale muziek rond Psalm 23. De in die tekst voorkomende stijlfiguur van 'de 'herder' komt dan ook regelmatig terug in de bijna 'liturgische' opzet van het programma. Uitvoerenden zijn het 'Ensemble 'Sonus Vita', Anne-Marije de Haas op blokfluiten en Anjo de Haan als organist, begeleider en dirigent. Het belooft een prachtige muziekmiddag te worden.

 

Aanvang 16.00 uur

Toegang € 12,50 incl koffie/thee in de pauze

 

Voor meer informatie: www.orgelkloosterkapel.nl