15 oktober, bijzondere Lezing door de Belgische schrijver Stefan Hertmans

 

De bekeerlinge, van en door Stefan Hertmans

 

In een klein dorp in de Provence wordt sinds mensenheugenis over een pogrom en een verborgen schat gesproken. Eind negentiende eeuw vindt men in een synagoge in Caïro een hoeveelheid opzienbarende joodse documenten. Stefan Hertmans ontdekt de sporen van een voorname christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw, die haar leven vergooide uit liefde voor een joodse jongen. Hij gaat letterlijk achter deze vrouw aan, die samen met haar verboden liefde op de vlucht slaat en een duizelingwekkende tocht aflegt, opgejaagd door alles en iedereen.

 

Stefan Hertmans baseerde zich voor De bekeerlinge op historische bronnen. Dat brengt hem in een chaotische wereld van passie, haat, liefde en dood, en voert hem uiteindelijk van Caïro terug naar het kleine Provençaalse dorp, waar hij sinds decennia thuis is.

 

Stefan Hertmans vertelt over zijn onderzoek en

fascinatie van dit bijzondere verhaal:

15 oktober a.s.  het Refter - Museum Elburg

Inloop 14.30 uur-  Aanvang 15.00 uur

Entree € 7,50

Kaarten aan de zaal en in voorverkoop bij de Elburger Boekhandel

 

 

 

Organisatie: Elburger Boekhandel, in samenwerking met de Culturele Stichting Elburg en de Bibliotheek Noord Veluwe

 

Stefan Hertmans (1951) publiceerde romans, verhalenbundels, essays en gedichten. Zijn werk is onder meer bekroond met de Multatuliprijs, de F. Bordewijk-prijs, de AKO Literatuurprijs, de Vlaamse Cultuurprijs voor de Letteren en de Prijs Lezersjury Gouden Boekenuil. Van zijn laatste roman Oorlog en terpentijn werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek wordt in vijftien talen vertaald.

Reactie schrijven

Commentaren: 0