Nieuwe website voor Museum Elburg

 

Vanaf vrijdag 9 september 2016 staat de nieuwe website van Museum Elburg online. De website is aangepast aan de nieuwe indeling van het museum in zes thema’s die kortgeleden in gebruik is genomen. De website is mobielvriendelijk (ook wel responsive website genoemd). Dit soort websites passen zich aan naar de schermresolutie die een bezoeker van de website gebruikt. Dit kan dus een beeldscherm, tablet of mobiele telefoon zijn. De nieuwe website van Museum Elburg is gemaakt door Brenda Roos Communicatie.

 

 

Op deze gebruiksvriendelijke website kunnen bezoekers alles vinden over de activiteiten en tentoonstellingen in het museum, de bereikbaarheid, educatiemogelijkheden en nog veel meer. Frisse beelden stellen de bezoekers in staat om alvast de sfeer van het vernieuwde museum te proeven. Wat staat er op de agenda, hoe kom ik er, wat is er binnen het museum te vinden en wat daarbuiten? Op al deze vragen zijn de antwoorden te vinden op www.museumelburg.nl. 

 

Naast feitelijke informatie zijn er foto's en filmpjes te zien en zijn social media zoals Facebook en Twitter geïntegreerd. Binnenkort wordt ook een webshop geïntegreerd. Hier kan de bezoeker o.a. kaartjes, stadswandelingen en andere producten aanschaffen.

 

Zes eeuwen geschiedenis

Museum Elburg is gevestigd in een middeleeuws kloostergebouw met een originele dubbelkapel. De collectie bevat de oudste schandbank van Nederland, een maquette van de vestingstad, een bijzondere verzameling nautische instrumenten van Admiraal Van Kinsbergen en het Hanzezilver van de stad Elburg. Alleen al een bezoek aan het op twee na oudste gebouw van Elburg is de moeite dubbel en dwars waard. Meer dan zes eeuwen Elburger geschiedenis zijn nu ingericht aan de hand van zes thema’s: Stad met een plan, Stad van geloof, Stad met recht, Stad aan het water en Stad vol bedrijvigheid en Stad van weldoeners. Kijk op www.museumelburg.nl

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0