In Gesprek | Reacties op collectiestukken

17 11 2012 – 16 03 2013

Museum Elburg heeft professioneel werkende kunstenaars uitgenodigd om zich aan te melden voor deelname aan de expositie IN GESPREK - ‘reacties op collectiestukken’.


Via een oproep in het bulletin voor beeldend kunstenaars de ‘BK Informatie’ zijn er meer dan 400 aanmeldingen binnengekomen. Uit dit grote aantal aanmeldingen van over het algemeen hoog niveau, is een keuze gemaakt van 17 kunstenaars. 


Collectie Museum Elburg

Museum Elburg kent ruim 2400 geregistreerde collectiestukken en is deelnemer van MUSIP: het Museum Inventarisatie Project. Dit is een landelijk project waarbij alle deelcollecties van musea worden geïnventariseerd. De collectie van Museum Elburg is zeer divers (schilderijen, kaarten, wapens, strafwerktuigen, gildebekers, munten, kleding, winkelinterieurs, keramiek, archeologische voorwerpen etc.) en geeft een beeld van de geschiedenis van de stad Elburg en de directe omgeving. 


Expositie

Voor de expositie IN GESPREK zijn circa 30 collectiestukken uitgezocht. Deze voorwerpen zijn verbonden met een verhaal in relatie tot de stad Elburg of de directe omgeving. Uit deze voorwerpen hebben de kunstenaars een collectiestuk geselecteerd waarmee zij een dialoog zijn aangegaan. Dit heeft geresulteerd in een grote diversiteit aan werk in verschillende technieken. 


Deelnemende kunstenaars zijn Balta, Dianne Bakker, Emmy Chau, Esther Hoogendijk, Lee Eun Young, Frans Vendel, Guda Koster, Johannes van Vugt, Karin Suter, Malou Paul, Marli Turion, Maureen Bachaus, Nathalie Brans, Petra de Nijs, Pavel van Houten, Rogier Martens en Wietske van Leeuwen. 


Het werk wordt in de expositieruimte en de kapel van het museum getoond van 17/11/2012 – 16/3/2013. 


Fotoverslag 14 07 2012 Kennismaking met collectiestukken 

Fotoverslag 16 11 2012 Opening door Alexander van Slobbe


Reactie schrijven

Commentaren: 0