Orgels van Michaël Maarschalkerweerd - De klank tussen hemel en aarde

08 10 2015 | 27 02 2016

In samenwerking met het Nationaal Orgelmuseum organiseert Museum Elburg een tentoonstelling over het leven en werken van orgelbouwer Michaël Maarschalkerweerd. 


In 2015 is het 100 jaar geleden dat de grootste orgelbouwer van Nederland overleed. Aan de hand van documenten, ontwerptekeningen, instrumenten van de orgelbouwer, schilderijen van door Maarschalkerweerd gebouwde orgels en een opstellingen uit zijn werkplaats wordt een beeld geschetst van de carrière van de orgelbouwer. 


De Stichting heeft door onvoorziene omstandigheden de opbouw van de tentoonstelling moeten verplaatsen. De openstelling van de tentoonstelling is een week uitgesteld en zal vanaf 8 oktober te zien zijn.

Reactie schrijven

Commentaren: 0