Voor een middag non of monnik zijn in Museum Elburg

Woensdag 19 augustus

Het evenement ‘Beleef het Klooster’ is afgelopen jaar goed ontvangen bij het publiek. Woensdag 19 augustus is de achtste editie waarbij kinderen omgetoverd worden tot een monnik of non en de oude gebruiken in het Agnietenklooster van Elburg mee kunnen maken. De middag vindt plaats tussen 12.00-16.00 uur.


Het oude klooster komt tot leven.

Op een kloosterdag lopen er overal nonnen door Museum Elburg die oude ambachten beoefenen en verhalen vertellen over vroeger. Kinderen kunnen die zich middag ook verkleden in een habijt en veel activiteiten doen: glas in lood ramen knutselen, kalligraferen, armbanden weven en kloostermoppen bakken. Ook bieden we rondleidingen over het gebouw aan voor volwassenen die twee keer op een middag plaatsvinden. Daarnaast zal het

Susterenkoor ‘St. Agnes’ ook interactieve momenten nemen met de kinderen zodat de klanken in de kapel weer zullen galmen als voorheen. Speciaal voor dit seizoen gaan we ook eigen hoestdrank maken met de kinderen (alleen in oktober en februari). De flesjes die de kinderen mee naar huis krijgen zijn gesponsord door

Biohorma uit Elburg.


Op 19 augustus zal er een extra activiteit zijn 'Maak je eigen boek' - boekbinden die mede door de tijdelijke Bijbelexpositie is opgezet.


Er worden kinderactiviteiten aangeboden voor de leeftijd 4 tot en met 12 jaar en vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur.

Museum Elburg is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

De volgende Kloosterdag zal plaatsvinden zaterdag 24 oktober, de Gelderse Museumdag.