· 

Mayella Geskus exposeert in Kloostertuin

Mayella Geskus (1943), beeldend kunstenaar, woont en werkt in Putten. Na een opleiding en baan als lerares volgde ze van 1984 – 1990 een opleiding aan de Kunstacademie in Utrecht, afdeling Monumentaal Textiel en Beeldhouwen. Daarna nog een jaar schilderen aan de Vrije Academie Nunspeet.

 

Vanaf 1990 is ze als zelfstandig vormgever werkzaam. Ze heeft in de loop der jaren allerlei materialen gebruikt, zoals hout, metaal, rubber, textiel en natuurlijke materialen. Daarnaast is zij gaan schilderen, aanvankelijk met olieverf, later uitsluitend met acryl, veelal op doek en soms op papier.

 

Ze vindt haar inspiratie in de reizen die ze maakt, ook haar liefde voor de natuur vormt vaak een inspiratiebron voor haar werk.

 

Werkwijze
Mayella Geskus werkt in divers materiaal, met een lichte voorkeur voor hout. Ook de zachte materialen komen regelmatig terug, soms in combinatie met metaal of hout. Soms is het materiaal zelf een uitgangspunt: een mooi stuk koper, een boomstam, een vrucht of schelp of een oud laadje. Haar stijl is een mix van realisme en abstractie, d.w.z. dat de werkelijkheid in een andere context geplaatst wordt, of dat voorstellingen met elkaar vermengd worden, waardoor een nieuw beeld ontstaat.

 

De werken van kunstenares Mayella Geskus zijn ook te koop. U vind hier meer informatie over in de looplijsten die te zien zijn als u de tuin bezichtigt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0