· 

Installatie Elburg 75 jaar bevrijd

Tweede Wereldoorlog Elburg
Tweede Wereldoorlog Elburg

Van 7 tot en met 28 augustus bevindt zich in de Kloostertuin van Museum Elburg een installatie omtrent 75 jaar bevrijding van Elburg.

 

We herdenken dit jaar 75 jaar bevrijding, maar wat is vrijheid eigenlijk?

 

Duik in het verleden en kom erachter hoe de oorlog zich manifesteerde in Elburg en hoe 75 jaar vrijheid eruit ziet. We nemen de bezoeker mee langs een zestal thema’s. Hoe begon de Tweede Wereldoorlog in Nederland en hoe zagen de eerste dagen van oorlog er in Elburg uit? Wat vernamen de Elburgers van de pers? Waar is de Joodse gemeenschap van Elburg gebleven? Welke verzetsgroepen waren werkzaam? En hoe zag de bevrijding eruit? In de tentoonstelling wordt er antwoord op deze vragen gegeven en meer. Hierna loopt u de vrijheid tegemoet en wordt u geactiveerd om mee te denken over wat vrijheid voor u betekent.

 

De installatie is wekelijks te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11:00 en 17:00 uur.

Reactie schrijven

Commentaren: 0