Tentoonstellingen | Verwacht


Jubileumexpositie van de Vereniging Nederlandse  Emailleurs

 

Vanaf 7 juli tot en met 25 november 2023 vieren wij het 40-jarig jubileum van de Vereniging Nederlandse Emailleurs met een tentoonstelling op zaal met werk van Nederlandse en internationale emailleurs. Het thema is "Beweging". wij zijn benieuwd hoe de 50 deelnemende kunstenaars dit gaan verbeelden.... Het merendeel van de werken zal te koop zijn.

 

Net als bij het vorige jubileum hebben we ook weer een prijsvraag uitgeschreven voor deelnemende kunstenaars. Met de prijsvraag sluiten we aan op de historie van ons pand. De Patroonheilige van ons voormalige Agnietenklooster is Sint Agnes, zij was een 'bruid van Christus', daar past het bijbelboek Hooglied bij. Het woord 'hooglied' betekent ongeveer: het mooiste lied. HOOGLIED is een liefdeslied dat is geschreven door koning Salomo. Het gaat over de liefde tussen een bruidegom en zijn bruid. Aan de prijsvraag zijn drie prijzen verbonden: de juryprijs, de publieksprijs en een prijs voor één van de bezoekers die tijdens de expositie het stemformulier invult.

 

Om het extra feestelijk te maken zal de Vereniging dit jaar ook de Kloostertuin inrichten met werk van leden. Dat vindt al eerder plaats, vanaf 17 mei is de tuin ingericht. Op de foto hiernaast staat het kunstwerk 'Draak' van Ruud Kaper.