Peter Swanborn


Peter Swanborn

 

Peter brengt stukken uit zijn nieuwe bundel ‘Het wolkenreparatieatelier’ ten gehore op zondag om 14:00 uur en om 16:00 uur op de boerderij van de familie Rombouts.

 

Peter Swanborn (1963) debuteerde in 2007 met 'Bij het zien van zijn lichaam'. Deze bundel werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs voor het beste poëziedebuut. Begin 2009 verscheen 'Een koud bad', geschreven in opdracht van de Zeeuwse Slibreeks. Deze bundel met 24 liederen over verdronken Zeeuwen werd genomineerd voor de PZC-publieksprijs. Najaar 2009 verscheen bij Uitgeverij Podium ‘Tot ook ik verwaai’, een monument voor een dementerende moeder. Deze bundel werd genomineerd voor de J.C. Bloem-poëzieprijs. In 2013 verscheen ‘Het huis woont in mij’, in 2018 gevolgd door ‘Het wolkenreparatieatelier’.

 

Gedichten van Peter Swanborn verschenen onder meer in De Gids, Tirade, Tortuca, Het Liegend Konijn, Poëziekrant, Septentrion (BE), Modern Poetry in Translation (UK), Revue Europe (FR), Action Poétique (FR), Talisman (USA) en Ganymede (USA).

 

Peter Swanborn is sinds 1997 als literair medewerker verbonden aan de Volkskrant.

Voor 1997 was hij werkzaam als beeldend kunstenaar en fotograaf. Peter Swanborn is tevens de librettist van Rita Knuistingh Neven die indirect ook haar bijdrage verleend aan dit festival.

 

Voor meer info over Peter Swanborn kijk dan op: http://www.peterswanborn.nl/