Groep 1 & 2 - Kunstenaar in de klas!

Inhoud

Een echte kunstenaar in de klas met een stoffen jas en alle materialen die nodig zijn om een kunstenaar te zijn. De kunstenaar neemt zijn eigen koffer mee en laat de kinderen kennis maken met primaire kleuren en de spullen die hij gebruikt om een goede schilder te kunnen zijn. Aan de hand van een Powerpoint is er een korte quiz waarin alles beeldend terug komt wat ze hebben gezin in de koffer. En het allerleukst is natuurlijk zelf aan de slag als kunstenaar! De kinderen maken onder begeleiding van de kunstenaar een eigen kunstwerk. 

 

 

Duur

60 minuten, uitloop tot 90 minuten 

(introductie 10 minuten = receptief

beeldmateriaal 10 minuten = interactief

schilderen 40-60 minuten = actief)

 

Doel

De leerlingen maken kennis met een kunstenaar en kunnen na het bezoek primaire kleuren en de materialen die hij mee heeft herkennen en benoemen.

 

Benodigdheden

- Digibord die Powerpointpresentaties kan projecteren en audio ondersteunt. Losse afbeeldingen die de kunstenaar meeneemt zijn ook mogelijk in plaats van een PP-presentatie.

- Kleine canvasdoeken voor alle leerlingen

- Verf in primaire kleuren

- Verfkwasten 

 

Kosten

€ 75,- voor een schoolgroep tot 21 leerlingen. 

 

Boven de 21 leerlingen vragen wij een bedrag van € 3,50 per leerling.

 

Alternatieven

Uitbreiding met een bezoek aan het museum is ook mogelijk op aanvraag. Het programma kan dan opgesplitst worden in twee delen waarbij de introductie in de klas plaatsvindt. Het bekijken van schilderijen en het maken ervan vindt dan plaats in het museum.

Voor meer informatie hierover en reserveringen kunt u terecht bij Dirma Speldekamp, d.speldekamp@museumelburg.nl of via 0525-681341. Dit programma is ook te boeken via www.cultuurmakelaarelburg.nl