VACATURE - Educatie en Communicatie

Wij zoeken een medewerker educatie en communicatie

Wie zijn wij, wat doen we en waar doen we dat?

Wij zijn Museum Elburg en werken dagelijks in het mooie voormalige Agnietenklooster waarin Museum Elburg en VVV Elburg gevestigd zijn. Wat wij doen is o.a. het organiseren van jaarlijkse wisseltentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen, temidden van een uitgebreide collectie voorwerpen over de geschiedenis van Elburg en haar omgeving. Daarnaast hebben wij een nauwe band met de gemeente, ondernemers en culturele instellingen die samen diverse initiatieven ontwikkelen.

Wat zoeken we en wat ga je doen bij ons?

Wij zoeken een medewerker Educatie en Communicatie voor 18 uur per week.

De functie bestaat uit het  aanscherpen van het huidige en maken van nieuw lesmateriaal voor het basis- en middelbaar onderwijs; het aansturen van het team educatief vrijwilligers; het onderhouden van contacten met de scholen in de gemeente Elburg en directe omgeving; het organiseren van educatieve activiteiten buiten de schoolsetting en het meedenken over het inpassen van educatieve elementen in de vaste opstelling en tijdelijke tentoonstellingen. Je voert projecten uit in samenwerking met andere culturele partners, de gemeente en onderwijsinstellingen binnen de gemeente Elburg. Op het gebied van communicatie zullen er activiteiten moeten worden vermeld op de website, in kranten en op sociale media. Je komt met originele of nieuwe ideeën en oplossingen, en vindt invalshoeken die afwijken van de gevestigde denkpatronen. Je bent onderdeel van een klein team dus je bent samen verantwoordelijk voor standaardtaken als het opstarten van de kassa, achterwacht zijn voor de vrijwilligers, de telefoon beantwoorden etc.

Wat breng je daarvoor mee?

●        Je hebt een HBO werk- en denkniveau en een aantoonbare ervaring in het educatieve veld, interesse in geschiedenis, kunst en cultuur en affiniteit met Elburg

●        Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en communiceert helder

●        Je hebt affiniteit met de leefwereld van kinderen en jongeren en kan hierop inspelen

●        Je bent digitaal vaardig  en weet hoe je sociale media moet inzetten om je boodschap bij je publiek te brengen

●        Je bent flexibel, je werkt in een klein team en met veel vrijwilligers.

Aanvullende eisen

Wij zijn op zoek naar een collega met een aantoonbare band met Elburg, die ook woonachtig is in Elburg of de directe omgeving.

Wat bieden wij jou?

• Een uitdagende functie in één van de hotspots van de Vesting Elburg
  • Een marktconform salaris met een eindejaarsuitkering, vakantiedagen en een goede pensioenregeling
  • Een arbeidscontract voor 18 uur per week waarbij de dagen en werkuren  gezamenlijk bepaald kunnen  worden. Op zondag en maandag is Museum  Elburg gesloten. Overige dagen kan er gewerkt worden tussen 09.00 en 17.30 uur. In overleg spreken we af wat je werkdagen en werktijden zijn, wij zijn daarin flexibel. Eens in de maand werk je op zaterdag, daarvoor bestaat een roulatierooster.
  • Een brutosalaris variërend  tussen € 1.148 en € 1.295 bij een dienstverband van 18 uur per week.

Klinkt dit goed?

Stuur dan je motivatiebrief met CV naar peterenellesvanbeek@gmail.com. Reageren kan tot 12 juli 2022.

Als je nog vragen hebt, neem gerust contact op met een museummedewerker via tel. 0525-681341 of Peter van Beek, voorzitter bestuur, tel. 06-13640742.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.