· 

Doe mee met uniek project!

Verbeeld: Verbondenheid, Verdraagzaamheid, Verscheidenheid en Vrijheid. 450 jaar na Willem van Oranje

In Museum Elburg is van half september 2022 tot eind januari 2023 een tentoonstelling te zien in het kader van het themajaar “1572. De geboorte van een Koninkrijk”. Elburg doet mee met dit themajaar omdat ook Elburg een kleine rol speelde in de begintijd van de strijd van Willem van Oranje tegen de Spaanse overheersing. Elburg sloot zich al vroeg, uit overtuiging, aan bij Willem van Oranje. Omdat er in Museum Elburg niet veel objecten zijn die aansluiten bij dit thema, kiezen wij voor een andere insteek.

 

Wij roepen lokale en regionale kunstenaars op om een voorstel bij ons in te dienen om werk te maken rond de idealen van Willem van Oranje. Idealen die misschien juist in deze tijd wel weer extra veel lading hebben: Verbondenheid, Verdraagzaamheid, Verscheidenheid en Vrijheid. Wij leggen voor de ideevorming geen grenzen op, behalve dat er rekening mee moet worden gehouden dat het werk op zaal getoond wordt en dus de trap op moet. Ideeën kunnen worden aangeleverd tot uiterlijk vrijdag 24 juni via info@museumelburg.nl onder vermelding van ‘1572’.

 

Voor onze beeldvorming is een duidelijke omschrijving, liefst voorzien van een schets erg fijn. De kunstcommissie van Museum Elburg zal daarna een selectie maken uit de aangedragen werken, de beslissing wordt uiterlijk vrijdag 1 juli meegedeeld. Alle vormen van kunst zijn meer dan welkom: gedichten, liedjes, getekend of geschilderd werk, beeldhouwwerken, installaties. We zijn juist op zoek naar een mooie verscheidenheid aan werken.

 

 

Wordt u enthousiast van dit idee maar wilt u meer historische context om een idee uit te kunnen werken? Kijk dan op de website www.geboortevannederland.nl , daar vindt u een stuk achtergrond over het landelijke project.

Reactie schrijven

Commentaren: 0