Adventsconcert Susterenkoor ”St.- Agnes”

Het susterenkoor St.- Agnes, gekleed in habijten, geeft op zaterdag 3 december 2022 om 16.00 uur  een concert in de kapel van Museum Elburg. Het thema van het adventsconcert is “Nun komm”.

Een paar keer zal er een samenzang van een bekend adventslied zijn.

Het susterenkoor St.- Agnes wil met dit concert het begin van de advent inluiden. Advent is de fijne, hoopvolle tijd voor het kerstfeest. Vroeger zongen de susteren hun liederen in de kloosterkapel.

Dat is een bijzondere gedachte. Het susterenkoor St.- Agnes, o.l.v. dirigent Grietje Roozeboom, zal in die sfeer liederen zingen.

Er zullen een paar gregoriaanse liederen klinken, zoals Veni, veni ( o kom ,o kom Emmanuel},

Ad te, Domine (psalm 25)  en Puer Natus.(een kind geboren te Bethlehem)

De eeuwenoude melodieën klinken ook nog eens prachtig in de mooie Elburgse kapel.

Verder staan op het programma bekende adventsliederen, o.a. “Kom tot ons de wereld wacht”, “nu zijt wellekome”, “Hoor de herders” en “Bei der Wiege” van F. Mendelssohn.

Ook zingen de susters het adventsduet “Ukrainian Bell Carol” en What child is this” dat met orgel en fluit begeleid wordt.

Kom in deze vreugdevolle adventstijd luisteren en meezingen.

Het adventsconcertconcert van het susterenkoor St.-Agnes begint op zaterdag 3 december om 16.00 uur. De kapel is geopend vanaf 15.30 uur.

Er is mogelijkheid tot reserveren via info@museumelburg.nl

Vrije toegang.

Wel is er na afloop van het concert een collecte. Uw bijdrage is erg welkom.

Het susterenkoor St.- Agnes werd opgericht in 2012 en is vernoemd naar St.- Agnes, de dertienjarige vroegchristelijke martelaar, die later de patronesse is geworden van het Elburgse Agnietenklooster. Voor meer informatie gaat u naar: www.museumelburg.nl

vriendelijke groet,

Susterenkoor “St.Agnes”

Grietje Roozeboom

Wijmie Dekker (donderdag, 28 april 2022 07:46)

Zou ik lid kunnen worden van dit koor en mee kunnen zingen?
    Ik ben de vrouw van ds/dr Wim Dekker uit Oosterwolde en mijn stem is mezzo sopraan.

Museum Elburg (donderdag, 28 april 2022 10:19)

Dag mevrouw Dekker,
    Wat leuk dat u interesse hebt voor ons Susterenkoor St. Agnes.
    Wij kunnen u niet persoonlijk berichten via deze site omdat we alleen uw naam hebben en niet uw mailadres. Het is in alle gevallen veel handiger om ons gewoon direct te mailen via info@museumelburg.nl. Wij mailen uw vraag dan door naar de dirigente van ons Susterenkoor.