Susterenkoor 'St. Agnes' zingt in de kloostertuin

5, 12 en 19 augustus 14.00-16.00 uur

Meer dan een jaar heeft het Susterenkoor St.Agnes niet gezongen.  De susters van het Susterenkoor gaan het zwijgen verbreken en... gaan weer zingen onder leiding van dirigent Grietje Roozeboom. Er wordt weer gerepeteerd en er zullen mini-concertjes in de kloostertuin gegeven worden en wel op 5, 12 en 19 augustus van 14.00 tot 16.00 uur.

De susters van Susterenkoor "St Agnes", gekleed in habijten, zingen een aantal liederen die passen bij de sfeer van het klooster en de tijd van het seizoen, de zomer. Ook worden er een paar Latijnse liederen gezongen. In de Middeleeuwen woonden en werkten de susters in het Agnietenklooster.

Het susterenkoor “St. Agnes” werd opgericht in 2012  en is vernoemd naar St. Agnes, een dertienjarige vroegchristelijke martelaar, die later de patronesse is geworden van het Elburgse Agnietenklooster.

De susters heten u van harte welkom op 5, 12  of 19  augustus. Kom en beleef het mee.

Vrije toegang in de kloostertuin van Museum Elburg, ingang Zuiderwalstraat.

Wijmie Dekker (donderdag, 28 april 2022 07:46)

Zou ik lid kunnen worden van dit koor en mee kunnen zingen?
    Ik ben de vrouw van ds/dr Wim Dekker uit Oosterwolde en mijn stem is mezzo sopraan.

Museum Elburg (donderdag, 28 april 2022 10:19)

Dag mevrouw Dekker,
    Wat leuk dat u interesse hebt voor ons Susterenkoor St. Agnes.
    Wij kunnen u niet persoonlijk berichten via deze site omdat we alleen uw naam hebben en niet uw mailadres. Het is in alle gevallen veel handiger om ons gewoon direct te mailen via info@museumelburg.nl. Wij mailen uw vraag dan door naar de dirigente van ons Susterenkoor.