· 

Expositie van de vakwedstrijd in oude schilderstechnieken

Landelijke schildersdag 10 oktober 2015

Op zaterdag 10 oktober vindt de landelijke schildersdag plaats in Elburg. Deze dag wordt georganiseerd door de Studieclub schilders (SCS). SCS is een organisatie met 15 clubs in Nederland die elk winterseizoen 5 à 6 bijeenkomsten te organiseren om het vakmanschap van de huisschilders op peil te houden. Dit doen ze middels lezingen, demonstraties, workshops en excursies. Ook is er op die bijeenkomsten veel ruimte om te netwerken en daarbij ervaringen met elkaar te delen. Ook in Zwolle is zo’n club actief en te berichten via het e-mailadres knaapen@wijzonol.nl


De Studieclub schilders organiseert jaarlijks een landelijke schildersdag vooraf gaande aan het nieuwe clubseizoen. Ditmaal vindt deze plaats in Elburg waarbij de ongeveer 200 bezoekers kennis kunnen maken met de vesting en een aantal van Elburger musea. VakwedstrijdJaarlijks vindt er ook een vakwedstrijd plaats in oude schildertechnieken zoals hout- en marmer imitaties en decoratieve technieken.


Aan deze wedstrijd doen naast leerlingen ook de top van de imitatieschilders uit België en Nederland mee. Dit jaar zijn imitaties te zien van de houtsoorten: Palissander en Eiken en van de marmersoorten Wit marmer en Rode Levanto. Ook op decoratief niveau zijn er mooie werkstukken ingezonden. De uitslag van deze wedstrijd wordt tijdens de plenaire bijeenkomst bij partycentrum de Haas bekendgemaakt. Een van de werkstukken waarbij het wapen van de gemeente Elburg is nageschilderd wordt aangeboden aan Burgemeester F.A. de Lange. 


Bezichtiging

Op vrijdag  9 oktober van 14.00-17.00 uur en zaterdag 10 oktober van 10.00 tot 12.00 uur is deze unieke expositie van de vakwedstrijd voor schilders uit Nederland en België ook voor het publiek opengesteld in o.a. de kapel van het Museum Elburg.


U kunt deze expositie bezoeken in combinatie met een museumbezoek in het oude klooster voor de entreeprijs van €5,- of met een museumkaart gratis. Dit is voor plaatselijke bezoekers een mooie gelegenheid om niet alleen kennis te nemen van de resultaten van deze vakwedstrijd maar ook de vernieuwde presentaties in het museum waarin o.a. plaatselijk vakmanschap centraal staat. Voor meer informatie kijk op: http://www.studieclubschilders-nederland.nl/en op www.museumelburg.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 0